Zakelijk energie besparen wordt een makkie met deze tips

Nederlanders zijn gek op geld besparen. Waarom zou je echter ook meer betalen dan nodig is? Wat dat betreft kunnen mensen uit andere landen misschien wel iets leren van de vaak genoemde ‘gierige Nederlander’. Binnen de Nederlandse bedrijvenwereld willen ondernemers vaak voornamelijk besparen op zakelijke energie. Dat komt omdat zij hier gemiddeld veel geld aan kwijt zijn. Of je hierbij nu MKB energie afneemt of wanneer je een contract hebt voor energie grootzakelijk maakt niet uit. Feit is dat er verschillende manieren zijn om geld te besparen op je energierekening. Dat komt goed uit, want anno 2020 zijn de tarieven voor zakelijke energie flink gestegen in verhouding met eerdere jaren. Hieronder lees je meer over het besparen op energie binnen je bedrijf.

Energie vergelijken voor de beste deal

Wat veel ondernemers vergeten, is dat ze bij zakelijke energie altijd moeten blijven vergelijken. Energie vergelijken zorgt er namelijk voor dat je altijd de beste deal pakt. Ook al lijkt je huidige contract zo aantrekkelijk wat betreft de prijs; de kans is ontzettend groot dat het ergens anders nog goedkoper kan wanneer je energiecontract afloopt. Daarom is het aan te raden om richting het eind van je energiecontract altijd te beginnen met energie vergelijken. Dit doe je door een handige zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker, een hulpje waarbij je alleen je jaarverbruik hoeft in te vullen en eventueel andere wensen. Denk hierbij aan de keuze voor groene of grijze energie of aan de keuze voor een flexibel of een vast energietarief. Het zoeksysteem gaat direct voor je aan de slag en voordat je het weet, heb je talloze energiedeals voor je.

Geld besparen door over te stappen op zakelijke zonnepanelen

Een andere tip die je op kunt volgen, is de overstap maken naar zakelijke zonnepanelen. Dat klinkt misschien een beetje gek, omdat het investeren in zonnepanelen best duur is. Toch hangen er veel voordelen aan het hebben van eigen zonnepanelen voor je bedrijf. Nadat je de investering hebt gemaakt, heb je slechts enkele jaren nodig om deze investering eruit te halen. Dat komt omdat je profiteert van gratis zonne-energie die je zelf opwekt. Op die manier ben je niet afhankelijk van wat de prijzen op de energiemarkt doen. Gaan de tarieven daar dus ineens omhoog dan merk je daar helemaal niets van. Een ander groot voordeel van zonnepanelen is dat je uiteindelijk bijna niets meer betaalt voor het afnemen van energie. Dit is dus een investering waarvan je de vruchten pas op langere termijn kunt plukken. Geld besparen zul je hier uiteindelijk dus absoluut mee.

Stap over op een slimme meter

De meeste bedrijven in Nederland hebben al een slimme meter of krijgen binnenkort een slimme meter. Het zijn voornamelijk de bedrijven die grootzakelijke energie afnemen die al profiteren van de voordelen van zo’n meter. Met een slimme meter kan je energieleverancier precies zien hoeveel je verbruikt. De leverancier is natuurlijk niet de enige die deze gegevens in kan zien; je hebt ook zelf een duidelijk overzicht van je energieverbruik. Op basis daarvan gaat een gemiddeld mens veel bewuster om met energie. Dat komt omdat je dagelijks of wekelijks met je neus op de (energie)feiten wordt gedrukt. Dat bewuster omgaan met energie resulteert vaak in besparen op je energiekosten… en dat is precies wat je wilt wanneer je dit artikel leest! Kortom: kijk eens naar de mogelijkheden voor een slimme meter voor jouw bedrijf en wie weet kun je er sneller één aanvragen dan dat je überhaupt zou krijgen.