Woning in een ander land kopen? Houd hier rekening mee!

Een woning kopen blijft altijd spannend. Zeker als het een woning in een ander land betreft! Er moet namelijk veel geregeld worden. Hierdoor kun je makkelijk dingen vergeten of verkeerd doen. Daarom geven we in dit artikel wat tips voor mensen die een huis in het buitenland willen gaan kopen!

Keuring uit laten voeren

Wanneer je een huis wilt kopen is het altijd verstandig om eerst een bouwkundige keuring uit laten voeren. Dus ook wanneer je een huis in het buitenland koopt. Veel mensen denken namelijk dat dit voor een vakantiehuisje niet nodig is. Echter wil je ook niet bij een vakantiehuisje achteraf met verborgen gebreken te maken krijgen! Laat dus altijd een bouwkundige keuring uitvoeren voor je een huis in het buitenland koopt, zo voorkom je onverwachte problemen.

Kijk niet enkel naar de verkoopprijs

Wanneer je op internet kijkt naar de prijzen van huizen in Spanje, denk je misschien dat ze zeer betaalbaar zijn. Dat zijn ze vaak dan ook wel, maar je moet niet vergeten dat er nog een hoop kosten bij komen. Denk bijvoorbeeld maar aan notariskosten, overdrachtsbelasting, makelaarscourtage en eventuele lokale belastingen. Ook zal er vaak nog wat verbouwd moeten worden, en zijn er altijd wel onderhoudskosten. Met alleen de verkoopprijs ben je er dus nog lang niet, er komen altijd nog een hoop kosten bij! 

Zoek een Nederlandse makelaar

Zaken doen met iemand die dezelfde taal spreekt is altijd fijn. Zeker aangezien er in landen als Italië en Spanje niet overal vloeiend Engels wordt gesproken. Daarom is het een goed idee om te kijken of je een Nederlandse makelaar kan vinden in het gebied waar je een huis wilt kopen. Wanneer je bijvoorbeeld in Andalusië wilt gaan wonen, kan de Nederlandse makelaar in Spanje Villa Nova Real Estate je van dienst zijn. 

De omgeving verkennen

Landen als Spanje kennen een heel ander landschap dan Nederland. Voor je een huis in het buitenland koopt, doe je er dus verstandig aan om eerst het gebied grondig te verkennen. Zo krijg je ook meteen een beter beeld van de lokale bevolking.