Wat is er allemaal te doen in Peru?

Buiten dat je naar het land van de Inca's en de alpaca's gaat, heeft Peru je natuurlijk veel te bieden. Het is wel belangrijk om je van te voren goed te laten inenten met bijvoorbeeld de inenting hepatitis b. Maar heb je dit, dan ga je een hele mooie reis tegemoet. Wij geven je enkele tips die je absoluut niet mag overslaan wanneer je een reis gaat maken naar het mooie Peru. 

Wat je absoluut niet mag overslaan wanneer je naar Peru af reist

We hebben er allemaal van gehoord natuurlijk, de Machu Picchu. Die mag je absoluut niet overslaan wanneer je afreist naar Peru. Net zo keizerlijk voelen als het Inca keizerrijk in die tijd. En dan ook nog eens. Wanneer je daar iets drinkt, verander je niet als keizer Kuzco in een Lama. Naast de Machu Picchu heb je ook nog de Inca Trail die je kan afleggen om bij de Machu Picchu te komen. Een indrukwekkende wandel tocht van vier dagen lang.En iets wat je ook absoluut niet mag missen in Peru, is uiteraard de bevolking. En daarbij ook de Peruaanse keuken. Het is natuurlijk een keuken dat bestaat uit gekruide, smaakvolle, verse gerechten met veelal mais, chilipepers en aardappels. Om je vingers bij op te likken.

Het Titicacameer is ook iets wat je op je lijstje moet zetten, wanneer je naar Peru gaat. Het is namelijk het grootste meer van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van meer dan 8.000 vierkante kilometer. Je je ziet het goed, kilometer. Cusco en Lima zijn steden op zich die je moet bezoeken wanneer je in Peru bent. Het zijn twee compleet verschillende steden maar je blijft elke meter iets nieuws zien en ontdekken en dat maakt het zo leuk. En wil je zeeleeuwen en pinguïns spotten? Ja ook die kan je zien in Peru. Dan moet je een boottocht maken naar de Ballestaseilanden. En de indrukwekkende vogels, die zie je in de Colca Canyon.

Bergen beklimmen

En ben je er klaar voor om een berg te beklimmen en hoogtes te bereiken die je in Nederland niet kent? Dan moet je absoluut naar de Rainbow mountains gaan. De indrukwekkende kleuren en uitzicht, dat maakt je gewoon sprakeloos en is zeker iets wat je gezien moet hebben wanneer je naar Peru gaat. Of je nu wandelend om hoog gaat vanuit een busje of te paard. Het is zeker de moeite waard om te zien. Net als het turfdorp Mancora. Heb jij alles goed bijgehouden om te bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *