meivakantie

Warme bestemmingen in de meivakantie

Lekker in de meivakantie ertussenuit? Alhoewel de naam doet denken dat deze schoolvakantie volledig in mei plaatsvindt, is dit echter vaak de laatste week van april en de eerste week van mei. We hebben dan in Nederland meestal al wat mooie lentedagen gehad, maar voor een echte zonvakantie is het vaak nog net niet warm genoeg. Dat geldt ook voor sommige andere landen in Europa. Let daarom goed op welke bestemming je kiest als je een echte zonaanbidder bent!

Binnen Europa

Wil je een heerlijke zonvakantie boeken maar wil je niet te ver vliegen, dan zijn er een aantal opties binnen Europa. Zo zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door goed te bezoeken. Op Gran Canaria is het in april en mei gemiddeld 21 tot 22 graden, terwijl het in Nederland pas 15 tot 18 graden is. Ook Cyprus kan in deze maanden al heerlijk aangenaam zijn, namelijk gemiddeld tussen de 21 en 25 graden, en dat geldt ook voor sommige Griekse eilanden. Zo is het op Kreta bijvoorbeeld al tussen de 20 en 24 graden.

Het zeewater kan soms nog wel erg koud zijn, dus wil je graag zwemmen tijdens je meivakantie, dan het kan een idee zijn om een hotel met heerlijk verwarmd zwembad te boeken.

Buiten Europa

Buiten Europa zijn er nog veel meer opties voor een warme meivakantie. Zo kun je naar Egypte of Kaapverdië gaan als je niet té ver wilt vliegen, maar je kunt het natuurlijk ook helemaal goed aanpakken door een reis naar een van de ABC-eilanden te boeken. Op Aruba, Bonaire en Curaçao is het in elke maand van het jaar heerlijk vertoeven! Maar ook Mexico kan een prima zonbestemming zijn in april of mei.

Ben jij er al uit wat jouw volgende bestemming voor de meivakantie wordt?

Geef een reactie