Waarom je een luchtbed moet aanschaffen

Als je wilt gaan kamperen is een goed luchtbed echt een musthave. Ten eerste maakt het je vakantie stuk leuker als je lekker en goed kunt slapen. Wanneer je goed uitgeslapen bent heb je meer energie om de dag te beginnen. Je wilt natuurlijk niet aan het einde van je vakantie vermoeid zijn door slechte nachtrust waarvan je luchtbed de oorzaak is. Daarnaast is het beter voor je lichaam als je een luchtbed koopt die je steun biedt. Dit voorkomt bijvoorbeeld rugklachten. In deze blog lees je welke opties er zijn voor een luchtbed kopen en waar je aan moet denken. 

Welke luchtbedden zijn er?

Je kunt uit veel verschillende soorten en maten luchtbedden kiezen. Ga je met z’n tweeën op vakantie? Dan zul je eerder kiezen voor een tweepersoons luchtbed, of misschien wil je een tweepersoons luchtbed omdat je lekker breed wilt liggen. Heb je maar een kleine tent? Dan is het logischer om te kiezen voor een eenpersoons luchtbed. Het is daarom goed om vooraf te bedenken hoe groot je tent is, zodat je weet welke maten luchtbed erin passen. Ook bestaan er luchtbedden die je kunt gebruiken in de buitenlucht. Dit zijn outdoor luchtbedden. Outdoor luchtbedden zijn gemaakt van dikker materiaal waardoor ze minder snel lek raken. Als je in de buitenlucht ligt, kan het natuurlijk voorkomen dat er wel eens een scherp takje of iets dergelijks op de grond ligt. Dan wil je graag dat je luchtbed daartegen bestand is. Tot slot zijn er ook luchtbedden die over een ingebouwde pomp beschikken. Dit bespaart je het gejouw van een pomp en levert ruimte op in je auto of carvan. Ideaal dus.

Niet alleen voor op de camping

Het meest voor de hand liggend is het om een luchtbed te kopen voor als je gaat kamperen, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Wanneer je thuis geen logeerkamer hebt, of je hebt geen ruimte om een extra matras te bergen, dan is het handig als je thuis ook een luchtbed in de kast hebt. Dit neemt namelijk veel minder opbergruimte in beslag dan een matras. Wanneer er dan vrienden over de vloer komen, kun je ze gewoon een slaapplek aanbieden. Je hoeft ze dan niet naar een hotel in de buurt te sturen. Voor een logeerpartij of het aanbieden van een slaapplek is een indoor luchtbed uitermate geschikt. In je woon- of slaapkamer heb je geen last van scherpe takjes of stenen. Dus, het enige wat je nog rest te doen is, een luchtbed kopen