Waar je op moet letten bij een nieuwe skihelm

Het is december, en voor velen betekent dit eindelijk weer wintersport. Om te kunnen wintersporten heb je veel nodig. Een skihelm is een essentieel onderdeel tijdens wintersporten. Het is daarom dus ook belangrijk dat je kiest voor een goeie skihelm van goeie kwaliteit. Hier moet je op meerdere dingen letten. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met enkele punten waar je op moet letten.

Maat

De maat van de hel is natuurlijk belangrijk. Als de helm niet goed zit, heeft hij ook geen nut. Om de juiste maat te bepalen, moet je de omtrek van je hoofd ter hoogte van een centimeter boven je wenkbrauwen meten. Op de achterkant van skihelmen kun je deze maat terugvinden.

Pasvorm

Net als de maat is de pasvorm belangrijk voor je veiligheid en comfort. Niet iedereen heeft dezelfde kopvorm, en zo is het ook voor skihelmen. Als je de verkeerde pasvorm draagt, zit je helm niet stevig genoeg. Je kunt de pasvorm testen door je hoofd te bewegen bij het passen. Je helm zou niet over je haar mogen bewegen. Als de helm goed blijft zitten, ook zonder kinriem, dan heb je een goede maat. Belangrijk is ook om de helm enkele minuten aan te houden. Pas dan weet je of de helm ook echt goed past. Heb je geen pijn na deze minuten, dan is de helm perfect voor je.

Ventilatie

Tijdens het wintersporten kan het weer altijd veranderen. Veel helmen hebben daarom een verstelbare ventilatie. Zo een verstelbare ventilatie kun je gemakkelijk tijdens sterke regen of sneeuwval afsluiten. Bij sterke zon kun je deze dan gemakkelijk weer openen en krijgt je hoofd iets meer lucht. Zo een ventilatie zul je comfort verhogen en je tijd op de piste leuker maken.

Als je nog een beetje inspiratie nodig hebt, kun je op de site https://www.sinner.eu een kijkje nemen.