Vuurwerk in Rotterdam afsteken, waar mag dat?

Zoals elk jaar kun je in Rotterdam om middernacht de vuurwerkshows bewonderen. Voor de kinderen is er ook een speciale show die al om 19.00 uur plaats vindt. Als je echter zelf vuurwerk wilt afsteken, gelden er voor dit jaar nieuwe regels. Waarop je dit jaar moet letten vertel ik hieronder.

Wanneer?

Voor dit jaar geld de regel dat je vuurwerk alleen tussen een bepaalde tijd mag afsteken. Zo mag je vanaf 18.00 uur op de 31ste december 2019 tot 2.00 uur op de 1ste januari 2020 vuurwerk in Rotterdam afsteken.

Waar?

Vanaf dit jaar zijn er zogenaamde vuurwerkzones. In deze zones is het afsteken van vuurwerk toegestaan. Bij elke metrostation geldt er een vuurwerkverbod. Online kun je zien waar u nog allemaal geen vuurwerk mag afsteken. Er bestaat ook een handige app waarmee u deze zones kunt bekijken.

Het is belangrijk dit te weten om te voorkomen dat de politie ingrijpt. Het zou zonde zijn als je vuurwerk koopt en dit dan afgepakt wordt.

Metro gebruik tijdens de jaarwisseling

Ook dit jaar weer kun je gratis gebruik maken van de metro. Echter rijden niet alle trams meer na 20.00 uur, dus kijk voor de zekerheid online na welke metro je kunt nemen na de jaarwisseling. Als je toch liever met je auto gaat, moet je rekening houden met afsluitingen vanwege het nationale vuurwerk. Het is veel gemakkelijker om je auto op een P + R terrein te parkeren. Van hier kun je dan gemakkelijk de gratis metro pakken. Deze zijn na 22.00 uur gratis te gebruiken.