Voor- en nadelen van de verschillende schoolvakanties

Studeer je nog, werk je op een school of heb je schoolgaande kinderen? Er zijn veel mensen in Nederland die door wat voor reden dan ook, afhankelijk zijn van de schoolvakanties. Veel mensen gaan standaard in de zomervakantie weg, maar er zijn meer opties. Zo zitten er ook voordelen aan om in de herfstvakantie of de meivakantie weg te gaan. 

Zomervakantie

In de zomervakantie is het grootste voordeel dat het lekker warm is op de meeste plekken. Je hoeft dus niet heel ver te reizen om een zonnige vakantie te hebben. Hierdoor kun je in sommige gevallen ook met de auto gaan en heb je tijdens je vakantie dus ook een auto tot je beschikking. Het nadeel is dat het op veel toeristische plekken heel druk kan zijn, want niet alleen wij Nederlanders hebben dan vrij, ook de Italianen, Fransen, Duitsers, Belgen en Spanjaarden hebben dan vakantie en gaan eropuit. Wil je wat meer rust, dan kun je het beste helemaal aan het begin of helemaal aan het einde van de vakantie gaan, of een van de andere schoolvakanties kiezen. 

Herfstvakantie

Het grote voordeel van reizen in de herfstvakantie is dat je de zomer kunt verlengen. In Nederland is het in oktober vaak namelijk al wat kouder, het waait veel en de regen kan ervoor zorgen dat het troosteloos weer is. Hoe fijn is het om dan nog even naar de zon te vertrekken? 

Plekken waar het nog heerlijk warm is in oktober zijn bijvoorbeeld Cyprus of de Canarische Eilanden, maar als je genoegen neemt met gemiddeld zo’n 20 tot 25 graden, dan kun je ook naar Griekenland of Zuid-Spanje.

Meivakantie

Waar je in de herfstvakantie het einde van de zomer verlengd, begin je met de meivakantie de zomer wat eerder. In het zuiden van Europa kan het al lekker warm zijn. Bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, Griekenland of als je echt zonzeker wilt zijn, buiten Europa naar Egypte op de Kaapverdische Eilanden.

Wanneer ga jij het liefste op vakantie?