Tirol

Tirol

Tirol kent iedereen, al was het alleen maar van bekende televisieseries die zich in dit gedeelte van oostenrijk afspelen. Tirol is dan ook, en zeker tijdens de wintervakantie, één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor een groot deel van Europa.

Wintersport

In de winter, als Tirol door de vaak overdadige sneeuw is omgetoverd in een wit sprookjeslandschap, trekken grote stromen toeristen naar Tirol om te genieten van de uitstekende omstandigheden op de vaak erg goede skigebieden.

Skigebieden die meestal sneeuwzeker zijn, en van eind november tot ver in het voorjaar alles in het werk stellen om het skiërs en snowboarder compleet naar hun zin te maken.

Hele dorpen in dit gedeelte van Oostenrijk leven dan ook van het wintertoerisme, en de meeste faciliteiten zijn helemaal op wintersporters aangepast, en daardoor meestal van uitstekend niveau.

Natzuurlijk staat Tirol ook om de après ski en andere wintersporten bekend. Zo kun je namelijk ook in Tirol tijdens de winter prima schaatsen en langlaufen.

Zomervakantie

In de zomermaanden is Tirol doorgaans niet zo populair als bijvoorbeeld Frankrijk, maar steeds meer Nederlanders ontdekken ook in de zomermaanden de Tiroler bergen.

Heerlijk genieten van de bergen, tijdens uitdagende bergwandelingen of tochten op de mountainbike. Wandelen is dan ook steeds meer een bezigheid voor jong en oud. Het blijkt namelijk dat ook jonge mensen steeds meer interresse hebben in een wandelvakantie.

Dat is op zich goed, maar het wordt wel een klein beetje drukker boven in de bergen natuurlijk, maar plek genoeg. Dus ook jij kunt komende zomer komen wandelen.

Steeds populairder worden de zogenoemde adrenaline sporten als paragliden, canyoning en rafting, die steeds meer worden aangeboden in heel Tirol.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit mooie land, of ben je op zoek naar meer informatie over Tirol? Neem dan eens een kijkje op tirolinfo Alle skigebieden, alle vakantieregio’s en alle dorpen.