Tips voor totale ontspanning

Het leven kan vrij hectisch zijn. Zeker als je wat ouder bent en bijvoorbeeld studeert of werkt en daarnaast nog allerlei andere activiteiten hebt. Zoals bijvoorbeeld sociale activiteiten of sport of misschien naast je studie zelfs nog een baantje! Ook als je weer wat ouder bent en kinderen hebt kan het leven druk zijn. Je moet zorgen dat er eten op tafel staat, het huis schoon is, je kinderen naar school worden gebracht en dan moet je daarbij ook nog werken… Pff, soms heb je gewoon even een momentje van ontspanning nodig. Gelukkig heb ik hier tips voor ontspanning. Voor als je een paar uur, een dag of een weekend vrij bent. 

Als je een paar uurtjes vrij hebt

Je kan misschien niet altijd een hele dag of een heel weekend vrij nemen. Gelukkig zijn er ook genoeg dingen die je kunt doen om te ontspannen als je enkel een paar uurtjes vrij hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een heerlijk ontspanningsmomentje creëren in je eigen huis. De eerste stap is om voor jezelf te bedenken wat je een lekkere setting vindt. Bijvoorbeeld in bad of lekker met een dekentje op de bank. In ieder geval is het slim om niet in je werkruimte te gaan zitten, want dit kan je aan werkgerelateerde zaken doen denken! Ten tweede moet je zorgen dat je alles klaar hebt liggen om even een paar uurtjes offline te gaan. Dus doe lekker je telefoon weg en pak een goed boek, een kop thee of glas wijn en wat snacks. Ultiem genieten gegaarandeerd! 

Als je een dag vrij hebt 

Als je een hele dag vrij hebt, heb je meer tijd om ergens heen te gaan. Ook in dit geval moet je weer bedenken welke setting jou het ultieme gevoel van ontspanning geeft. Zelf hou ik erg van bijvoorbeeld een dag naar het strand of bij slecht weer een dag naar de spa. Maar het kan natuurlijk van alles zijn! Ook in dit geval is mijn tip om je telefoon wel mee te nemen (kan handig zijn voor routes etc.) maar gewoon zoveel mogelijk op vliegtuigstand te zetten. Anders ga je je toch niet even helemaal lostrekken van de buitenwereld! 

Als je een weekend vrij hebt

Tot slot is een heel weekend of een paar dagen door de week vrij natuurlijk de meest ideale situatie. Op die manier heb je écht tijd om er even tussenuit te gaan. Ik kan dan ook, als je een paar dagen vrij bent, een weekend in de natuur enorm aanraden. In de frisse lucht en de vrijheid van de natuur kan je niet anders dan je maximaal ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een paar dagen kamperen op een mooie Camping Duitsland, zoals bijvoorbeeld Camping Herbolzheim. En dat is ook nog eens helemaal niet ver van huis! Heerlijk toch :).