Tips om veilig op reis te gaan voor senioren

Je hoeft niet te stoppen met reizen alleen omdat u ouder wordt. Als u wat ouder bent, heeft reizen meer betekenis; levenslange kennis stelt u in staat om de nieuwe ervaringen die u opdoet volledig te waarderen. 

Maar ouder zijn betekent vaak dat u niet meer kunt reizen zoals u gewend was. We hebben het niet over het opwaarderen van een hostel naar een echt hotel. Waar we het over hebben, zijn fysieke beperkingen, evenals het feit dat u als oudere persoon plotseling numero uno bent geworden op de lijst van een dief. 

Gelukkig zijn er stappen die u kunt ondernemen om uzelf en uw bezittingen te beschermen.

Heeft u meer zorg nodig tijdens uw vakantie? Een zorghotel neemt alle zorgen weg. 

1. Zorg voor een verzekering

Hoewel een reisverzekering belangrijk is voor mensen van elke leeftijd, is het echt essentieel voor oudere reizigers die meer risico lopen om zichzelf te verwonden, ziek te worden of extra medicatie nodig hebben als hun reis wordt onderbroken of vertraagd. Niets is erger dan in een vreemd land zijn en je in een situatie bevinden waarin je bent gevallen of geen medicijnen meer hebt en niet weet wat je moet doen of dat je gedekt bent. 

2. Let op wat u eet

Of u het nu leuk vindt of niet, oudere mensen hebben meestal meer gevoelige buikjes en hebben vaak een beperkt dieet. Het is begrijpelijk om deze feiten te willen vergeten als u niet thuis bent, maar dit zou ongewenste bijwerkingen kunnen hebben. Vergeet de dagen dat u een bord vol zware braadworst in Duitsland of pittige vindaloo in India kon eten. Tenzij u meer tijd in uw hotelkamer wilt doorbrengen dan onderweg, wilt u waarschijnlijk de zware, kruidige of goedkope producten tot een minimum beperken.

3. Let op uw medicijnen

Over geneeskunde gesproken, oudere reizigers moeten net zo goed met hun medicijnen omgaan als met hun geld en paspoorten. Verpak ze niet in ingecheckte bagage en laat ze niet open in uw hotelkamer liggen. En zorg er altijd voor dat u voldoende medicijnen heeft om een ​​dag of twee extra door te kunnen, voor het geval uw vlucht naar huis vertraagd is.

Experts adviseren ook om een ​​papiertje te bewaren met de namen van alle essentiële medicijnen die u gebruikt en hun doseringen. Zodat u kunt proberen ze te vervangen indien nodig. Als u een merkgeneesmiddel gebruikt, noteer dan ook de generieke naam. Maakt u een verre reis: probeer de naam van het medicijn te achterhalen in de taal van de bestemming waar u naartoe reist.

4. Veilig ter been

Behalve het dragen van comfortabele schoenen om hele dagen wandelen en toeren door te komen, helpt het dragen van platte schoenen ook oudere reizigers om op hun benen te blijven staan. Hakken, zelfs kleine, kunnen u meer vatbaar maken voor verstuiking van een enkel of vallen. Vooral wanneer u evenwichtsproblemen heeft.