Tijd voor een nieuwe studie!

Beginnen met een nieuwe studie is altijd wel een dingetje. Het maakt niet uit op welk niveau je verder gaat studeren of voor welke richting je kiest. Je komt weer in een nieuwe omgeving, duikt nieuwe boeken in en je hebt te maken met nieuwe mensen. Als je het helemaal bont hebt gemaakt, ga je misschien zelfs in een andere stad wonen en dat staat eigenlijk gelijk aan een nieuw leven lijden. In deze blog delen wij tips, zodat jij je perfect kunt voorbereiden op je studie en alles wat daar bij komt kijken.

Waar ga je wonen?

Als je in een andere stad gaat wonen kun je twee dingen doen. Je gaat elke dag tussen de andere forenzen in de trein zitten of je verhuist naar je studiestad. In dat laatste geval heb je geen tijd te verliezen. De meeste studentensteden zijn erg gewild wat huisvesting betreft. Met jou zijn er vast vele anderen die ook een leuk plekje willen vinden. Zodra je bent ingeschreven voor de studie van je keuze kun je al berichten delen binnen je netwerk, bij makelaars aan de bel trekken of op woningsites kijken. Zonder een (pro)actieve houding vind je in de grote steden niet snel een plek.

Studiemateriaal inslaan

Studeren kost geld en niet alleen vanwege het jaarlijkse collegegeld. Om je studie zo succesvol mogelijk te doorlopen, moet je ook materiaal hebben. Voor de meeste opleidingen moet je een laptop aanschaffen en daarbij komen ook nog boekenkosten. Die kosten zijn niet geheel onbelangrijk om rekening mee te houden. Als je jouw ouders lief aankijkt kunnen zij misschien een laptop voor je bekostigen (wat al erg scheelt). Moet je alles helemaal zelf doen? Bekijk de mogelijkheden dan slim, zodat je zo goedkoop mogelijk uitkomt. Oh en naast boeken en een laptop zijn pennen, schriften en een rekenmachine ook niet verkeerd om te kopen.

Een nieuw leven beginnen

Zodra je een plekje hebt gevonden in jouw studiestad en bent voorzien van studiemateriaal is het tijd om te socializen. Wellicht ken je al mensen, maar het maakt jouw studietijd wel leuker als je niet eenzaam bent. Ga opzoek naar een baan, ga bij een studie- of studentenvereniging en begin met sporten. Of wat tegenwoordig heel erg hip is: duurzame evenementen. Daar kun je heel erg leuke en sociaal bewuste mensen ontmoeten! Je vult zo jouw vrije uren goed in én leert meteen meer mensen kennen. Als het allemaal goed verloopt ben je in de meeste gevallen vinnen vier of vijf jaar weer klaar en wie weet wil je dan nooit meer weg uit je nieuwe thuisstad.