Shortlease v.s. financial wat kies jij ?

Ben je er net over uit dat je geen nieuwe auto wil kopen voor de zaak maar dat je het dit keer wilt leasen? Het leasen van een bedrijfswagen is een verstandige keuze omdat de auto’s altijd van top kwaliteit zullen zijn en er bij een lease veel ondersteunende diensten worden aangeboden. Maar nu moet je nog een beslissing maken of je kiest voor een shortlease of financial lease. In deze blog zullen we beide bespreken zodat je straks een keuze kunt maken. 

 

Duur van het contract

Uiteraard is de duur van het contract het grootste verschil. Een shortlease kun je al afsluiten vanaf een maand terwijl je een financial lease afsluit voor een bepaalde periode meestal voor een paar jaar. Een shortlease is dus super geschikt voor als je een bepaalde periode een auto nodig hebt. Voor zzp’ers met verschillende klussen kan dit dus erg interessant zijn. Maar ook voor ondernemers met een midden klein bedrijf die het personeel van een auto moeten voorzien is een shortlease interessant, omdat je weinig risico loopt. 

 

Eigenaar van de auto

Met een financial lease word je uiteindelijk de eigenaar van de auto. Je betaald het bedrag niet in een keer maar verspreid wat erg voordelig kan zijn. Wel wordt je in een keer economisch eigenaar van een auto maar de bank blijft nog juridisch eigenaar totdat je het hele bedrag hebt betaald. Bij een shortlease blijft de dealer altijd juridisch eigenaar. 

 

Probeer auto’s uit met een shortlease

Weet je eigenlijk nog niet zo goed in welke auto je wilt rijden? Dan biedt shortlease ook een goede uitkomst voor je. Doordat de contractperiode hier al vanaf 1 maand afgesloten kan worden, heb je de mogelijkheid om vaker te switchen van auto bij de dealer. Als je de juiste auto hebt gevonden dan kun je een lease voor langere periode afsluiten. 

 

Kosten 

Veel mensen denken dat een shortlease contract veel duurder is dan een normale lease. Maar dit is niet zo. Sterker nog, met een shortlease contract ben je vaak nog goedkoper uit. 

 

Shortlease voor een flexibel wagenpark

Heb jij in je bedrijf een hoog personeelsverloop? Dan zou shortlease ook erg interessant kunnen zijn, omdat je zo weinig risico loopt. Als de nieuwe verkoper toch niet helemaal past bij het bedrijf, maar wel al een auto heeft gehad, dan kun je deze zonder enige moeite inruilen. Ook voor bedrijven die seizoensgebonden zijn is shortlease een uitstekende keuze. Kortom met een shortlease contract ben je erg flexibel.