Nederland, het land van fietsen

In Nederland staan we er om bekend dat we over erg veel fietsen beschikken. Het totaal aantal fietsen in Nederland wordt geschat op een groffe 23 miljoen fietsen, wat neerkomt op 1,3 fietsen per persoon. Er zijn in ons land dus meer fietsen dan inwoners te vinden, wat toch wel speciaal is. Echter zijn er ook verschillende soorten fietsen te vinden. In de stad zien we bijvoorbeeld veel omafietsen, terwijl de transportfietsen vaak in de dorpen te vinden zijn. Maar wat is er nu nog meer en wat doet de komst van de elektrische fiets? Laten we er samen naar kijken!

Verschillende modellen

In Nederland zijn er verschillende soorten fietsen te verkrijgen, in verschillende modellen. Wanneer je een fiets gaat aanschaffen, is het goed om te kijken waar je de fiets allemaal voor wilt gaan gebruiken. In een grote stad zijn de fietsen vaak mooie objecten om te stelen, dus is het niet verstandig om in de stad over een dure, luxe fiets te beschikken. Het is daarom in de stad verstandig om voor een oudere omafiets, of een minder opvallende transportfiets te kiezen!

Wanneer je vooral lange afstanden fietst, is een transportfiets wellicht beter geschikt. Met de transportfiets houdt je niet alleen een andere houding aan waardoor je meer kracht zet, de fiets is ook veel steviger. Het frame van de transportfiets is erg stevig en gaat lang mee, waardoor je altijd over een juiste fiets zult beschikken. Maar wist je ook al dat de transportfiets in een elektrische variant te verkrijgen is?

Kies jij ook voor een elektrische fiets?

Waar we vroeger vooral op eigen kracht en in alle weersomstandigheden gingen fietsen, is dit tegenwoordig iets anders. Wanneer het regent zijn we eerder geneigd om te kijken naar alternatieven, dan dat we nog altijd de fiets zullen pakken.

Echter zijn er tegenwoordig ook elektrische fietsen te verkrijgen, waardoor je alsnog snel op school zult zijn. Met een elektrische transportfiets beschik je over een elektrische aandrijving aan het voorwiel in door een middenmotor, waardoor je zelf niet veel moeite hoeft te doen bij zware weersomstandigheden. Naast de extra power waarover je beschikt tijdens dagen met zware weersomstandigheden, zorgt de elektrische fiets er ook voor dat je überhaupt sneller bent dan met een reguliere transportfiets. Maar wat zijn nu allemaal de voordelen van een elektrische fiets? 

De voordelen van een elektrische transportfiets

Elektrische fietsen bieden vele voordelen, waar we nu vooral in zullen gaan op de elektrische transportfiets. De elektrische transportfiets is stoer, stijlvol en robuust, waardoor je over een unieke uitstraling beschikt. De elektrische transportfiets beschikt in de meeste gevallen over een elektrische middenmotor, die in verschillende standen te gebruiken is.

Voor ouderen biedt de elektrische aandrijving een ondersteuning tijdens het fietsen, terwijl de elektrische aandrijving voor jongeren juist extra power biedt, waardoor de fiets sneller zal zijn dan de andere fietsen op het fietspad!