Krachtvoer voor je paard

De gezonde levensstijl wordt met de dag populairder en dit is natuurlijk ook niet zo gek. Door een gezonde levensstijl heb je meer energie, verhoog je jouw weerstand en zit je lekkerder in je vel. Aangezien dit zo goed voor jou werkt is het natuurlijk logisch dat je dit ook voor je paard wilt. Nu is de vraag ‘wat is een gezonde levensstijl voor mijn paard?’. Aangezien voldoende beweging logisch is en paarden hier normaal gesproken wel aan komen, wil ik het hebben over paardenvoer. In dit artikel vertel ik je alles over het voer wat werkt als krachtvoer voor je paard.

Ruwvoer

Aan de basis van een goede paardenvoeding staat ruwvoer dit bestaat uit hooi, gras, kuilgras en mais. Dit voer is zo goed voor paarden omdat paarden echte planteneters zijn. Paarden zijn grote eters en besteden ongeveer 60% van de dag aan eten. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een paard altijd kan eten. Aangezien hooi en gras aan de basis staat van een goede voeding is het een tip om ervoor te zorgen dat je paard dit altijd kan eten. Door de hooi voorraad in de stal goed op peil te houden ben je al goed voor je paard bezig. 

Paardenbrokken

De basis moet natuurlijk worden aangevuld met andere voedingsmiddelen. Voor de juiste paardenvoeding moet deze aanvulling wel een echte aanvulling zijn op het hooi en gras. Paardenbrokken bevatten vitamine en mineralen die jouw paard de voedingsmiddelen geeft die het nodig heeft. Aangezien deze stoffen in mindere mate voorkomen in het ruwvoer zijn paardenbrokken de ideale aanvulling.   

Aanvullende supplementen 

Aanvullende supplementen kunnen jouw paard net die extra voedingsmiddelen geven die het in sommige gevallen nodig heeft. Supplementen moeten wel ten alle tijden extra zijn. In geen enkel geval mag het een vervanging worden van de normale voeding. Verder zijn de supplementen die nodig zijn verschillend per situatie. Hierdoor kan ik je hier geen echte tips over geven. Een voorbeeld van een supplement is glucosamine paard. Deze glucosamine is speciaal ontwikkeld voor paarden en biedt voedingsstoffen die het paard helpt bij blessures of problemen aan gewrichten. 

Liksteen 

Een liksteen is een zoutsteen die je kan in de wei kan leggen. Deze steen is voorzien van voedingsstoffen als natrium en mineralen. Aangezien deze stoffen weinig voorkomen in het normale paardenvoer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je paard deze stoffen toch binnen krijgt. Zorg er wel voor dat je likstenen koopt die speciaal voor paarden zijn gemaakt.