Klussen op de boerderij

Ik kom al jaren met mijn vader bij de bouwmarkt in de stad. In het begin, toen ik nog jong was, wilde ik vooral mee om met de bijlen te spelen. Ik was gek op Vikingen en vond die hierdoor heel gaaf. Ook was mijn vader vaak met bijlen bezig omdat we op een boerderij wonen. Hier hakte hij vaak bomen mee om en maakte hij hier brandhout van. Ik was nog te jong om hiermee te werken. De bijlen in de bouwmarkt hadden een beschermhoes, dus dat mocht wel. Ik ging graag met mijn vader naar de grote stad, het was hier heel anders dan het kleine dorp vlakbij onze boerderij. Bij de bouwmarkt konden we goedkoop bouwmaterialen halen. Mijn familie kocht alle andere spullen in het dorp om de kleine eenmanszaakjes te helpen. Alleen voor verbouwen op de boerderij gingen we naar de grote stad.

Een kippenhok

Op een dag had mijn vader besloten dat het kippenhok een stuk groter moest. De kippen die we hadden waren niet voor de grote verkoop, maar om van te eten. Een deel voor eieren, en een deel voor het vlees. Nu wilde mijn moeder graag een klein winkeltje beginnen in het dorp, en hier ook een deel van onze producten gaan verkopen als speciaal huismerk. Wat ik nog niet wist, is dat de varkens en koeien ook meer ruimte zouden krijgen. In de komende maanden ging mijn vader ook meer varkens en koeien kopen. Omdat het kippenhok lang mee moest heb ik samen met mijn vader hardhout gekocht. Dit is erg duur en gaat lang mee. De wanden van het kippenhok hebben we met multiplex afgewerkt.

Binnenhuis

Ook moest in het woongedeelte het een en ander gebeuren. De winkel van mijn moeder zou redelijk klein worden om huurkosten te besparen. Het verpakken van onze huismerk producten zou vanuit huis gebeuren. Hierom moest een deel van de bijkeuken worden verbouwd naar een ruimte waar producten makkelijk in en uit konden gaan. Ik vond het heel erg leuk om al dit kluswerk samen met mijn vader te doen. Ook kon ik zien dat mijn moeder heel blij was met het vooruitzicht van haar eigen winkel. Na hard werken waren alle veranderingen klaar. Ik was heel erg trots op wat ik samen met mijn vader had gemaakt. Natuurlijk had mijn vader het meeste werk verricht, maar zo gaat dat wanneer vader en zoon samen klussen. Ik heb veel zin om aan de winkel van mijn moeder te beginnen.

Geef een reactie