Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf representatief is?

Ben jij een ondernemer met je eigen bedrijf en heb je veel mensen die voor je werken? Naarmate je onderneming groeit zal je steeds meer en meer zien dat het belangrijk is dat je bedrijf een representatief uiterlijk heeft. Vooral wanneer je mensen zult ontvangen op kantoor, zoals zakenrelaties, klanten en partners. Maar ook voor je collega’s en werknemers is het belangrijk dat het pand waarin gewerkt wordt netjes, overzichtelijk en representatief is. Dit draagt bij aan een fijne werksfeer. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfspand overzichtelijk, representatief, en opgeruimd is en blijft? Je leest het in deze blog!

Zorg voor een duidelijke taakverdeling

Is er op jullie kantoor een gezamenlijke lunchruimte en keuken? Dan zal je merken dat er snel al chaos voorkomt in dit soort ruimtes. Op de een of andere manier voelen veel mensen zich niet écht verantwoordelijk om het op te ruimen en krijg je snel dat niemand het gaat doen. Er zitten altijd mensen tussen die meer doen dan anderen, maar het is wel zo fijn om hier gelijkheid in te scheppen. Echter gaat dit niet vanzelf! Zorg er dus voor dat je een duidelijke taakverdeling maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keukenrooster zodat elke dag één iemand verantwoordelijk is voor het opruimen van de gezamenlijke ruimtes.

Bedrijfsafval goed laten regelen

Ook het bedrijfsafval is een zaak die goed geregeld moet worden. Een kantoor met veel mensen produceert ook een hele hoop rommel. Dit moet goed geregeld worden, want niets is onprofessioneler dan een vieze vuilniszak in de keuken of bakken volgepropt met afval voor de deur. Tegenwoordig kun je dit  heel goed laten regelen door bedrijven die je afval komen ophalen, dit is vaak goedkoper dan het door de gemeente laten doen. Je kunt handige abonnementen afsluiten en ervoor zorgen dat je afval gerecycled wordt, zodat je ook nog eens milieubewust bezig bent!

Schoonmaakbedrijf inhuren

Afhangend van hoe groot het team is is het handig om een schoonmaakbedrijf in te huren dat jouw pand één keer per week schoonmaakt. Het kan ook vaker zijn, maar sowieso is 1 keer in de avond of in het weekend aan te raden. Dan kunnen jullie de week met een frisse start beginnen. Daarnaast is het iedereens eigen verantwoordelijkheid om zijn of haar bureau schoon te houden. Let hier ook op bij elkaar!