Hoe je een verbouwing aanpakt

Wanneer je een woning koopt is het natuurlijk logisch dat de woning naar je smaak is en alles heeft wat je uit een woning wilt hebben. Maar zelfs je droomhuis heeft waarschijnlijk dingen die je graag zou willen verbeteren. Om deze reden beginnen jaarlijks veel mensen aan een verbouwing van het huis. Ze willen graag een nieuwe keuken of kiezen ervoor om de badkamer te verbouwen. Een serre aan het huis om de woonruimte groter te maken is ook een populaire keuze. Een verbouwing kan je huis er een stuk mooier en ook waardevoller op maken maar tegelijkertijd is het ook een stressvolle periode waarbij veel werk en chaos komt kijken. In dit artikel bespreken we hoe je een verbouwing effectiever kunt aanpakken.

 

Budget opstellen

Voordat je begint met verbouwen is het belangrijk om eerst goed een budget op te stellen. Hoeveel geld heb je te besteden om deze verbouwing te voltooien. Ga plannen en doe een eerlijke kijk naar je financiën om uit te vogelen wat wel en niet mogelijk is en hoeveel geld je kunt vrijmaken voor de verbouwing. Wanneer je eenmaal een maximaal budget hebt neem dan ook wat ruimte in voor onverwachte uitgaven.

 

Plan de verbouwing

Veel mensen staan te popelen om te beginnen en willen vaak meteen beginnen met slopen en de verbouwing op gang zetten. Toch is dit geen goed idee, je kunt beter eerst de verbouwing inplannen en kijken hoeveel tijd je eraan kwijt wilt en welke periode je de verbouwing gaat doen. Over het algemeen is het een goed idee om een verbouwing in de zomer te doen. Je kunt dan wat vakantiedagen ervoor gebruiken en als de verbouwing deels buiten plaats vindt is het weer ook beter voor het werk.

Wat doe je zelf en wat besteed je uit

We kennen allemaal het programma, help mijn man is klusser. Het kan verleidelijk zijn om de verbouwing helemaal zelf uit te voeren aangezien veel mensen het leuk werk vinden maar ook omdat het flink in de kosten bespaard. Tegelijkertijd kan dit ook tot gigantische problemen leidden wanneer je niet weet wat je doet. Het is daarom een goed idee om verscheidene offertes aan te vragen bij verschillende aannemers om te kijken wat het beste binnen je budget valt. Besteed de taken die je niet zelf uit kunt voeren uit maar probeer ook zoveel mogelijk werk zelf te verzetten. Je kunt bijvoorbeeld een puincontainer huren bij afval.nl en puin ruimen.