toilet

Het runnen van een schoonmaakbedrijf

Het runnen van een schoonmaakbedrijf. Op een of andere manier krijg ik altijd het gevoel dat er nogal negatief over gedacht wordt. Dit is natuurlijk harstikke stom, want waarom is dat zo? Wij maken schoon bij evenementen. Het lijkt me natuurlijk leuker om te zeggen dat ik het evenement georganiseerd heb, maar het schoonmaken ervan nadat het heeft plaatsgevonden moet ook gebeuren. Dit is wat wij doen. Het leek me wel leuk om eens te vertellen hoe dit is gekomen en wat we nou eigenlijk precies doen. 

Schoonmakers verrichten schoonmaakwerkzaamheden in bijvoorbeeld huizen, kantoorruimtes, scholen, ziekenhuizen, uitgaangsgelegenheden, hotels en op plekken in de openbare ruimte als pleinen, stoepen, stations en straten.

Wat doen we?

Het is misschien ontzettend vanzelfsprekend wat we doen, maar schoonmakers verrichten schoonmaakwerkzaamheden. Dit kan natuurlijk overal zijn. Denk aan huizen, ziekenhuizen, bedrijven, kantoorruimtes, ga zo maar door. Wij doen dit dus bij evenemenen. Er zijn uiteraard ook schoonmakers voor openbare ruimtes zoals op de straat en de stoep. Je kan het je zo gek nog niet bedenken. Als jij op een evenement staat, zal je er waarschijnlijk niet helemaal bij stil staan hoeveel rommel er dan gemaakt wordt en wat er allemaal schoongemaakt moet worden. Veel evenementen maken gebruik van dixies. Dit zorgt ervoor dat we geen toiletten en wandclosetten hoeven schoon te maken. Maar op het moment dat het evenement gehouden wordt in een zaal, bijvoorbeeld de marktkantine, moet dit wel. Het schoonmaken van de toilet of van wandclosetten is een taak die overal en veel voorkomt.

Waar werken we?

We kunnen ingezet worden op ontzettend veel verschillende plekken. In de zomer zijn het voornamelijk de festivalletjes die op een buitenterrein worden georganiseerd. Het muziekgenre heeft er niets mee te maken. We kunnen op een Awakenings ingeschakeld worden, maar ook op een Defqon, ga zo maar door. In de winter vallen deze festival gelegenheden weg en zijn het dus vooral buiten feesten. Ook als je zelf een evenement organiseerd zoals een persoonlijk feestje of een grote verjaardag, kunnen wij gebeld worden om achteraf te komen schoonmaken. Het regelen van zo’n evenement is natuurlijk al ontzettend veel werk en zit veel tijd in. Dit is dan ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om ons in te huren om het vervolgens op te ruimen zodat alles schoon blijft. Het is heel afwisselend werk omdat je overal verschillende mensen tegenkomt en daardoor ook met veel verschillende mensen werkt. Niet alleen je collega’s zie je elke dag, maar ook je nieuwe opdrachtgevers!