Herinneringen vastleggen

We verzamelen allemaal gigantisch veel data. Al wil dat niet zeggen dat we ook onze herinneringen vastleggen. Zelfs als je een fanatieke selfiemaker bent en je nooit vergeet je mooie bord eten te fotograferen voordat je gaat eten, wil het niet per se zeggen dat je je herinneringen vastlegt. We hebben vele foto’s, e-mails en documenten op allerlei verschillende plekken. Lokaal op onze telefoon, tablet, laptop, desktop en daarnaast uiteraard in clouds. Van de belangrijkste dingen weet je wel waar ze staan, maar je hebt waarschijnlijk ook ongelooflijk veel data waar je niets mee doet. Het is natuurlijk wel een beetje zonde, want zonder dat we het doorhebben, vergeten we ook zoveel mooie en leuke dingen die we hebben meegemaakt. Precies om die reden besloot ik om daar verandering in te brengen. Ik koos een van de projecten die ik in mijn hoofd had en prikte een paar vaste uurtjes in de week dat ik daarmee bezig zou zijn.

Dat was zo lachen!

Het eerste project was eentje die al jaren rondzwierf in mijn hoofd. Ik besloot dus eindelijk eens dat album samen te stellen van die ene vakantie die zo lachen was geweest. Om meerdere redenen wist ik dat dit uren zou gaan kosten. Ik was namelijk niet de enige die foto’s had gemaakt, want ik herinnerde me nog verschillende leuke foto’s van die vakanties die vrienden op hun sociale media hadden gezet. Die van mezelf had ik ergens in een cloud opgeslagen, maar ik zou even moeten zoeken in welke ook weer precies. Ook het selectieproces zou even duren. Want ik weet van mezelf dat ik niet heel goed ben in dingen weggooien. Ik kan zelfs in wazige foto’s iets moois zien, waardoor ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om die niet op te nemen in de selectie. Voordat ik het daadwerkelijke album in mijn handen zou hebben, zou ik dus heel wat uurtjes verder zijn. Maar ik had mijn zinnen erop gezet en dan moest ik tijdens dit project maar meteen een beetje leren sneller knopen door te kunnen hakken. Ik zeg eerlijk: het heeft een aantal weken gekost, maar het is gelukt! En daar ging het om. Ik was zo trots op het resultaat dat ik op een nieuw idee kwam.

Karaokebar

Een van de redenen dat die vakantie zo lachen was, was wegens een van onze bezoekjes aan een karaokebar daar. Toen we elkaar eenmaal hoorden zingen en door hadden dat geen van ons een nachtegaal was, gingen alle remmen los. Alle hits waar we ooit voor het eerst op gezoend of geschuifeld hadden, kwamen voorbij. Doordat al die verhalen en herinneringen bovenkwamen, gingen we nog harder zingen en kwamen we weer op nieuwe nummers die we zeker ook niet mochten vergeten te zingen. Het werd dus een gedenkwaardige avond vol valse noten, mooie verhalen, veel lachen en hier en daar een traantje. Ik besloot daarom de nummers die ik me nog kon herinneren op een cd’tje te zetten. Die zou ik samen met het fotoalbum als cadeau aan mijn vrienden opsturen. Dus ik bestelde een aantal luchtkussen enveloppen, zodat de cd’s heel zouden blijven en stuurde ze op. Iedereen belde me helemaal door het dolle heen op. Ze hadden geen idee dat ik hiermee bezig was geweest en ze vonden het allemaal zo’n geweldig aandenken aan die vakantie. Velen hadden er al tijden niet meer aan gedacht en schoten weer in de lach bij het zien van de foto’s en het horen van de nummers. Ik kan dus volmondig zeggen hoezeer het loont als je de tijd neemt om je herinneringen vast te leggen. Neem niet alleen die foto, maar maak er ook een album van en geniet!