Heb jij altijd gedroomd van een rondreis?

Een droom van velen is om een keer een rondreis te maken in andere delen van de wereld. Helaas is het niet zo dat je van de een op andere dag kunt besluiten om dit te gaan doen. in elk geval niet als je de reis van tevoren goed geregeld wil hebben. Hoewel rondreizen een avontuurlijke en soms primitieve manier van reizen is, wil je juist dat de dingen goed geregeld zijn. Met een grote rugzak door verschillende landen reizen is namelijk niet het meest veilige om te doen. Met een goede voorbereiding maak je de kans op een onbezorgde tijd groter.

Denk aan je gezondheid

De omstandigheden zijn overal anders. Dat betekent dat je soms te maken hebt met ongedierte en ziektes die in Nederland niet voorkomen. Om je hier op voor te breiden is het slim om je in te lezen. Waar nodig kun je zo inentingen halen voor bescherming tegen de lokale beestjes, virussen en ziektes die er wellicht zijn. Bij de huisarts en de GGD kun je terecht om jezelf goed te beschermen tegen de gevaren van het  buitenland.

Met eigen vervoer

Ga je rondreizen, maar niet al te ver van huis dan gebruik je misschien eigen vervoer. Met een auto of motor op vakantie gaan is gedurfd. Als je het voertuig niet goed checkt op van alles en nog wat kan het verkeerd uitpakken. Ook de juiste verzekering is belangrijk. Met een goede verzekering kan een klein ongelukje geen kwaad zolang je zelf ongedeerd blijft. Kies voordat je daadwerkelijk vertrekt een goede verzekering uit door de verschillende aanbieders te vergelijken. Voor je motor kun je dit doen op de website van Combimotors. Zo hoef je de websites van verschillende verzekeraars niet afzonderlijk te bezoeken. Voor auto’s zijn er ook vergelijkingssites zoals Combimotors dat voor motors is.

Slaapplek

Veel mensen die het wagen om een rondreis te maken, kiezen ervoor om de slaapplekken per dag of een aantal dagen te regelen. Het is een avontuurlijke manier van doen, (zoals de gehele reis) maar het neemt wel risico’s met zich mee. Wat doe je als er nergens plek is en het is al laat? Pak het slim aan als je per dag op de locatie een slaapplek wil zoeken. Zorg bijvoorbeeld voor een vroege aankomst in een gebied, zodat je bij eventuele drukte altijd nog rustig verder kunt zoeken. Als je eenmaal een slaapplek hebt kun je de rest van de dag in de omgeving van die plaats doorbrengen.