EOS kopen, iets van deze tijd?

Veel mensen kopen EOS. Daar heb je misschien wel over gehoord. Is dat ook wat voor jou? Om daar achter te komen, moet je eerst weten wat EOS is. Maar eerst waarom zou je dat willen weten? Voor sommige cryptobeleggers is EOS de toekomst van crypto. Als dat zo is dan is EOS heel belangrijk en dan is het begrijpelijk dat je wat informatie over EOS verzamelt, om zo tot een eigen afweging te kunnen komen. Er zijn ook cryptobeleggers die geen EOS kopen en hier weinig tot geen kansen zien. Nu het duidelijk is waarom EOS interessant is: terug naar wat het is. EOS is een cryptomunt die als kenmerkende technische mogelijkheid heeft dat er applicaties (ook wel apps genoemd) op de blockchain kunnen draaien. Deze apps zijn dan gedecentraliseerde applicaties. Ik wil voorts nog een belangrijk technisch feit van het EOS project bespreken, namelijk het EOS systeem kent twee tokens ofwel munten, te weten EOS en EOS.IO. Simpel gezegd: je kan twee soorten EOS tokens kopen.

Waarom zou jij EOS kopen?

Eigenlijk zijn daar twee redenen voor, ten eerste je wilt geld verdienen door te speculeren op een opwaartse keurs beweging. Ten tweede kun geld stoppen in EOS omdat je in het EOS project gelooft. Dit laatste is zo gek nog niet. EOS is technisch een bijzonder knap stukje werk. Het is zeker niet zomaar een altcoin. EOS heeft zelfs een uniek kenmerk: een grondwet ook wel constitutie. Dit is een contract die iedereen die het EOS netwerk en platform gebruiken moet ‘onderschrijven.’ In de zin dat in deze grondwet alle belangrijkste spelregels van het EOS netwerk en platform staan. Belangrijk om te weten mocht je ooit zaken willen doen op dit netwerk of daar een applicatie voor op willen ontwikkelen. Een ander technisch voordeel heb ik al eerder benoemd heb en wat niet uniek is voor het EOS netwerk namelijk de decentraliseerde applicaties.

Wat zijn de risico van het kopen van EOS?

Dat kan eigenlijk heel eenvoudig worden samengevat: het belangrijkste risico om kennis van te nemen is dat je al je belegde geld kwijt raakt. Als EOS als project stopt of iedereen zijn munten wilt verkopen dan kunnen de EOS tokens waardeloos worden en dan ben je al je inlegde geld kwijt. Als je daar mee kan leven dan is beleggen in EOS misschien iets voor jou. 
 

Geef een reactie