Een tuinfeestje in de herfst

De zomer van 2020 was nou niet bepaald een seizoen waarin er volop overal feestjes gehouden werden. Eigenlijk werd bijna alles afgeraden, mits er 1,5 meter gehouden kon worden en ook het herfstseizoen krijgt waarschijnlijk dezelfde invulling. Toch is het goed om na te denken over opties voor het samenkomen van familie en vrienden op een veilige manier. Een klein tuinfeestje met een maximaal aantal personen wat de oppervlakte van de tuin toelaat is hier de ideale oplossing voor. Het herfstseizoen is misschien niet de ideale tijd om hierover na te denken, daarom ga ik het vandaag hebben over manieren om toch te kunnen genieten van elkaars gezelschap in regenachtig of winderig weer.

Dresscode

Allereerst kun je de gasten erop attenderen dat het gaat om een samenkomst in de tuin. Zo kan iedereen rekening houden met het weer en zich hierop aankleden. Een extra luxe is het regelen van warme kleedjes die de gasten kunnen gebruiken wanneer ze toch te koud gekleed zijn.

Partytent

Bij regenachtig weer wil niemand in de tuin zitten, de oplossing daarvoor: een partytent. In Nederland zijn er genoeg partytent verhuur mogelijkheden. Van groot tot klein en zelfs het aanschaffen van een tent kost geen bakken met geld. Het handige aan een partytent is dat je altijd kunt zorgen voor genoeg ventilatie middels het apart losmaken van de zeilen doeken aan de zijkanten. Voor extra warmte kan een terrasheater in het midden van de tent zorgen voor een aangename temperatuur.

Menu

Waarbij de zomer is voor limonades en koele visgerechten, is het in de herfst een leuk idee om de warme chocomelk en thee klaar te zetten. Maak het menu af met pompoensoep, warm vlees van de grill en marshmallows als toetje. Eten bepaald voor een groot gedeelte vaak ook de sfeer van een feestje. Nederlanders houden immers van lekker eten. Je kan het zo gek maken als je zelf wil en dat is misschien ook wel het leuke aan eten. 

Gezellig

De aankleding van de tent en de tuin kan een heleboel gezelligheid met zich mee brengen, zelfs al is het weer misschien niet zo uitnodigend. Hang gekleurde lampjes en lampionnen op, of zet genoeg kaarsen op iedere tafel voor licht gedurende avond en maak het decor af met mooie tafelkleden, servetten en comfortabele tuinstoelen.

Ook in de herfst kunnen er met gemak warme, gezellige en knusse feestjes gehouden worden in de tuin, zelfs met 1,5 meter afstand. De buitenlucht zorgt immers voor genoeg frisse lucht en de sfeer maak je zelf met elkaar. Zo vier je een veilig, verantwoord, gezellig, knus en warm feestje met vrienden en familie in deze onzekere tijd waarin we nu leven.