Een kijkje in het gezellige, budgetproof studentenleven

Een kijkje in het gezellige, budgetproof studentenleven

Studenten staan er wereldwijd toch wel om bekend dat ze op creatieve wijze leren om te gaan met geld. Een studie is ook niet bepaald goedkoop, daar weet ik jammer genoeg alles van. Iedere student droomt natuurlijk van een super toffe baan, waarmee er ook nog eens veel geld in het laatje komt. Maar geld is toch wel iets waar veel studenten moeite mee hebben tijdens die beruchte studententijd. Er lijkt nooit genoeg geld te zijn om én een fijne studentenkamer te hebben én hippe kleding te kunnen dragen én ieder weekend biertjes te drinken in de kroeg. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar je begrijpt mijn punt vast al wel. Hoe kun je het tij nu keren en onbezorgd genieten van je prachtige studententijd?

Haal het meeste uit je studententijd

Om volop te kunnen genieten van de mooiste tijd van je leven, is het natuurlijk wel zo fijn om niet dag in dag uit krap bij kas te zitten. Hoe kun je er als student nu voor zorgen dat je prima rondkomt van enkel je studiefinanciering en wellicht inkomsten uit parttime werkzaamheden? Mijn geheim schuilt zich in het continu vergelijken van prijzen. Met name wanneer het grotere aankopen betreft maak ik graag gebruik van prijsvergelijkingssites. Dit is namelijk een erg effectieve manier om je kosten niet te hoog op te laten lopen. Zoek je een nieuwe laptop? Ga dan eerst prijzen vergelijken op een prijsvergelijkingssite. Zo kun je de beste deal vinden en bespaar je vaak tientallen euro’s! Ook op meubels en decoratie voor je kamer kun je enorm veel besparen wanneer je prijzen van verschillende aanbieders vergelijkt. Goed voor je portemonnee én je humeur!

Tips om je aan je budget te houden

Lijk je een beetje op mij, dan vind je het vaak lastig om te bepalen waar je je geld aan uitgeeft. Helaas zul je vaker wel dan niet toch echt moeten kiezen. Tenzij je hele rijke ouders hebt. Dan heb je gewoon geluk. Maar kom je uit een doorsnee gezin dan zul je er toch echt aan moeten geloven. Met behulp van onderstaande tips help ik je hier graag bij.

  • Tip 1: neem zelf je lunch mee. Brood, fruit of yoghurt hoeft niet duur te zijn en hiermee kun je volop variëren. Hiermee bespaar je op jaarbasis echt honderden euro’s!
  • Tip 2: durf eens wat vaker ‘nee’ te zeggen. Je hoeft er echt niet iedere keer bij te zijn wanneer je vrienden een drankje gaan doen. Het is geen ramp om eens wat vaker nee te zeggen. Je bankrekening zal je hiervoor enorm dankbaar zijn.
  • Tip 3: een duidelijk doel voor jezelf voor ogen hebben kan ook enorm behulpzaam zijn. Maak je doel concreet, hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om je aan je budget te houden.