Drie voordelen van bij een werkgever werken!

Tegenwoordig is voor jezelf werken heel populair. Veel mensen beginnen zelf een bedrijfje of gaan als ZZP’er werken. Dit is omdat het voor jezelf werken enorm veel vrijheid geeft, wat ideaal is natuurlijk! Je kan je eigen salaris, je werktijden en je werklocatie bepalen. En zo zijn er nog veel meer voordelen. Maar wat mensen soms vergeten is dat het werken voor een werkgever ook enorm veel voordelen kan hebben. Misschien nog wel meer dan het werken voor jezelf, vooral als je net voor jezelf begint! Lees in deze blog welke voordelen het werken voor een werkgever dan precies heeft. Zo kan je zorgvuldig afwegen wat jouw voorkeur heeft… 

Voordeel 1: een auto, laptop en telefoon van de zaak

Allereerst heb je als je voor een werkgever werkt vaak dat je een auto, laptop en telefoon kan krijgen van de zaak. Dit is natuurlijk ideaal, want als je voor jezelf gaat werken heb je in het begin nog niet zoveel geld maar moet je dit wel zelf kopen! Ook als iets kapot gaat is werken voor een werkgever veel idealer. Je kunt namelijk je telefoon of laptop inleveren bij de IT-man op kantoor en dan is dit binnen no-time gefixt. En de kosten? Die betaalt je werkgever natuurlijk! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een auto van de zaak wel vaak een auto leasen betekent. Gelukkig heeft financial lease goede voorwaarden, dus geen zorgen. 

Voordeel 2: opleiding 

Daarnaast is het voordeel van werken bij een werkgever dat je vaak een opleiding kan volgen binnen het bedrijf. Dit zijn meestal opleiding die nuttig kunnen zijn voor je werk in jouw functie. En wat nog een voordeel is, is dat de werkgever dit ook bijna altijd betaalt! Bij sommige bedrijven is het zelfs mogelijk om cursussen te volgen die misschien niet zoveel met je functie te maken hebben, maar wel bijdragen aan je algemene kennis of bijvoorbeeld ontspanning. Zo zijn werkgevers vaak blij om een cursus meditatie of mindfulness te financieren of voor algemene kennis een cursus van een andere taal. Enorm leuk dus! 

Voordeel 3: leuke extra’s

Tot slot hebben veel werkgevers nog talloze andere leuke extra’s die je niet hebt als je voor jezelf werkt. Denk bijvoorbeeld aan als je werkt bij een kledingmerk en exclusieve toegang krijgt tot evenementen en sample sales. Of als je bij een sportbedrijf of sportschoolketen werkt en bij allerlei sportscholen kunt sporten. Of goedkoper vliegen als je bij een vliegtuigmaatschappij werkt. Maar dit verschilt vaak per bedrijf, dus verdiep je hier goed in als je opzoek gaat naar een werkgever!