Drie redenen waarom je naar een camping in Duitsland moet

Voor vakantie denken mensen al gauw aan een zonnig eiland of een ver en exotisch oord. Maar het is helemaal niet nodig om duizenden euro’s uit te geven en uren te vliegen voor een lekkere vakantie! Je kan namelijk ook gewoon een aantal dagen of zelfs weken naar een camping in Duitsland. Ik heb afgelopen jaar door de Corona crisis de campings in Duitsland helemaal ontdekt en ik zal jullie in deze blog vertellen waarom het zo’n goed idee is om naar camping(s) in Duitsland te gaan. Ik heb namelijk drie redenen op een rijtje gezet waarom je dit zou moeten doen. En geloof mij, na deze blog zijn jullie vast en zeker overtuigd! 

Reden 1: prachtige natuur

Allereerst heeft Duitsland prachtige natuur. Natuur die we in Nederland niet zo snel kunnen vinden. Duitsland heeft namelijk talloze verschillende natuurgebieden en ook de natuur is hier verschillend. Ik kan denk ik zelfs wel vijftien verschillende natuurgebieden opnoemen! Op die manier kan je afwisselen van soort natuur en zie je elke keer weer wat nieuws. Daarnaast is Duitsland veel heuvelachtiger dan Nederland waardoor je sowieso natuur ziet die je hier niet kan zien. Het land heeft veel meer bergen en dit zorgt voor prachtige uitzichten en wandelroutes. Naast dat het een mooie vakantie is, zal het dus ook een gezonde vakantie zijn door al het wandelen, kanoën en fietsen. 

Reden 2: verschillende soorten campings

Ook heb je in Duitsland veel verschillende soorten campings. Als je dus niet alleen maar natuur wil, kan je ook kiezen voor campings iets dichter bij een stad en stadjes bekijken. Of wat kleinere en knusse dorpjes. Elke stad, dorp of gebied heeft weer zijn eigen charme! En de campings zijn hier ook op ingericht. In de steden vind je bijvoorbeeld veel hippere campings met meer voorzieningen, terwijl je in de natuur vaak iets meer ‘back to basic’ gaat. Beide leuk, maar beide heel anders! Twee van mijn favoriete campings die ik graag met jullie wil delen zijn Camping Duitsland en Camping Herbolzheim. Zie je dus door de bomen van campings het bos niet meer? Kijk dan even bij deze twee links! 

Reden 3: geen cultuurshock

Tot slot is een voordeel dat je in Duitsland absoluut geen last zult hebben van een cultuurshock. In exotische oorden als Azië of Zuid-Amerika kan je dit namelijk wel hebben. Dan moet je gewoon even wennen aan de andere cultuur en andere soort mensen en gedrag. Ook is het handig voor als je een noodgeval hebt, bijvoorbeeld als je naar de dokter of het ziekenhuis moet. Of misschien gewoon iets dringend nodig hebt! Je kan je veel makkelijker begrijpbaar maken, de gezondheidszorg is van dezelfde kwaliteit en ze verkopen vaak dezelfde dingen!