De perfecte studentenkamer

Wanneer je voor het eerst gaat studeren is dit natuurlijk een fantastisch nieuw avontuur. Het is voor veel beginnende studenten namelijk niet alleen het moment waar ze klaar zijn met de middelbare school en gaan studeren, maar ook het moment waar ze voor het eerst op kamers gaan. Dit betekent dat ze nieuwe vrijheden maar ook nieuwe verantwoordelijkheden krijgen. Het is natuurlijk zo dat studenten vaak niet in een gigantische woning terecht komen. De meeste studenten hebben niet zoveel geld te besteden en dit betekent dat ze in een kleine goedkope studentenkamer terecht komen. Menig student zit in een oude flat uit de jaren zeventig op vijftien vierkante meter. Maar dit gebrek aan geld betekent niet dat je van een studentenkamer niet een hele fijne woning kunt maken. In dit artikel bespreken we hoe je de perfecte studentenkamer kunt inrichten.

Maak het gezellig

De eerste stap voor een fijne studentenkamer is dat deze gezellig is. Er zijn een aantal stappen om te nemen om een kamer gezellig te maken. Ten eerste is het belangrijk dat je de kamer ontzettend goed schoonmaakt. Oudere studentenkamers kunnen soms niet in al te beste staat worden achter gelaten maar het is belangrijk dat je je uiterste best doet om de kamer prachtig schoon te krijgen wanneer je intrekt. De volgende stap is om de kamer fijn licht te geven. Warm, zacht licht zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast zul je soms ook een eigen vloer moeten inleggen. Je kunt kiezen voor laminaat is aangezien dit redelijk goedkoop is en je kunt het ook gemakkelijk zelf leggen. Een goede aanbieder is laminaatenparket.nl

Maak gebruik van de ruimte

Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven hebben de meeste studenten niet ontzettend veel ruimte tot hun beschikking. Toch hoeft een kleine studentenkamer niet persé te betekenen dat je te weinig ruimte hebt. Je kunt namelijk optimaal gebruik maken van de ruimte door er slim mee op te gaan. Zorg dat je wat opslagruimte onder je bed hebt bijvoorbeeld. Kies voor hoge kasten die tot het plafond reiken zodat je gebruik maakt van de verticale ruimte die je hebt.

Ruimte voor gasten

Alhoewel je waarschijnlijk niet zo’n grote studentenkamer hebt is het toch slim om te proberen wat ruimte voor gasten te maken. Als er bijvoorbeeld vrienden of vriendinnen langskomen is het fijn als er een kleine bank is met een klein tafeltje waar iedereen kan zitten. Op deze manier wordt je niet de eenzame student in een klein kamertje.