huisje huren

De leukste vakantiebestemmingen in Nederland

Al het hele jaar aan het werk en druk met andere (dagelijkse) bezigheden? Je bent waarschijnlijk nodig toe aan vakantie. Dat is heel begrijpelijk! Vakanties kunnen echter wel duur zijn, waardoor het al snel niet zo interessant meer is. Maar waarom eigenlijk naar het buitenland en veel geld uitgeven aan dure vakanties, terwijl het ook in eigen land kan?

Een toerist uithangen in Nederland kan echt superleuk zijn, want ons kikkerland heeft zoveel meer te bieden dan we zelf denken. Denk aan de Waddeneilanden of kleine steden met een grote historie. Waar wacht je nog op? Koffers pakken, een huisje huren, activiteiten plannen en gaan met die banaan!

Bungalow

Iets wat je ooit eens gedaan moet hebben is het huren van een bungalow of een huisje. Het is echt leuk om eens geprobeerd te hebben, omdat het eens wat anders is dan een hotel in het buitenland. Je hebt namelijk echt een soort eigen huisje voor de tijd dat je er bent. Zo heb je privacy en ben je tegelijkertijd in een geheel nieuwe en andere omgeving.

Kleine steden

De kleine steden en dorpen in Nederland zijn vaak het leukst. Vooral als je de randstad gewend bent, is zo’n klein dorpje echt iets wat je nodig hebt om tot rust te komen. Iedere stad of dorp in Nederland heeft z’n eigen verhaal. Dit maakt het leuk om erachter te komen wat het te bieden heeft. Afhankelijk waar je je in het land bevindt, of het nu Limburg, Drenthe of Friesland is, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Naast cultuur snuiven kun je ook oud-Hollandse tradities leren kennen. Iedere regio in Nederland staat wel bekend om bepaalde eten, kledij of lekkernijen. Zoals bijvoorbeeld Urk en Spakenburg om haar vis, Gouda van haar kaas en Enschede om haar textiel.

Leukste gebieden

De leukste gebieden in Nederland om in overweging te nemen zijn de Waddeneilanden, Drenthe en Limburg. Het zijn allemaal verschillende gebieden, die ieder hun eigen kwaliteiten hebben. Bij de één kom je tot rust en bij de ander kun je echt activiteiten doen die je gewend bent om te doen op vakantie.

Het is ook leuk om verschillende gebieden te bezoeken tijdens verschillende vakanties. Op die manier kun je pas echt ontdekken wat Nederland te bieden heeft.