De leukste reizen: voetbalreizen

Voetbal zit bij veel mensen hoog in de bol op het moment. En met goede reden! Het Europees Kampioenschap is gaande en voetbal kan eindelijk weer goed begonnen worden na bijna twee jaar van thuis zitten. Het is dan helemaal fijn dat er weer live gekeken kan worden naar wedstrijden. Combineer dit met een reis naar een ander land en wat krijg je? Voetbalreizen!

Wat zijn voetbalreizen?

Voetbalreizen zijn reizen die volledig draaien om een voetbalwedstrijd. Het is erg makkelijk om de reizen te plannen, bijvoorbeeld met behulp van voetbaltravel.nl. De eerste stap is om voetbaltickets te kiezen. Dan hoort er besloten te worden hoe lang de reis gaat duren. Kies het hotel en de voetbalwedstrijd om bij te wonen en geniet!

Het bijwonen van een voetbalwedstrijd geeft zeker een ander gevoel dan het kijken van de wedstrijden op televisie of online. Via een scherm kan de sfeer van het stadion niet even veel gevoeld worden, waardoor het heel anders aanvoelt als iemand er live bijzit.

Voordelen van een voetbalreis

Maar wat zijn de voordelen van een voetbalreis tegenover een reis waarbij er een voetbalwedstrijd bij kan worden gewoond? Een voetbalreis kan volledig zelf samen worden gesteld. Het is dus niet ‘one travel fits all’, maar kan zo aangepast worden dat het helemaal aansluit bij iemands interesses en persoon. Het draait daarnaast niet alleen maar over de voetbalwedstrijd. Er is genoeg tijd om de bestemmingsstad door te lopen, om er nog een vakantie van te kunnen maken.

Naast het kiezen van voetbaltickets, de vlucht en het hotel is het mogelijk om extra’s bij te boeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stadiontour of verzekeringen. Na het boeken is de totaalprijs van de reis meteen duidelijk. De gehele reis is overzichtelijk geboekt. Dit is niet altijd zo bij reizen waarbij iemand langs een stadion gaat. Daar kan het minder overzichtelijk zijn en komen er vaak nog extra kosten bij, zoals boekingskosten of luchthavenbelasting. Het voordeel van een voetbalreis is dus voordeel voor de portemonnee!

Een voorbeeld

Na zoveel tekst kan een voorbeeldje wel gebruikt worden. Neem voetbalreizen naar Barcelona. Barcelona speelt thuiswedstrijden in Camp Nou. Over de komende jaren wordt dit stadion gerenoveerd, zodat er nog meer zitplekken zijn. Deze zitplekken zijn dan overdekt in tegenstelling tot de open lucht dat er nu is. Nadat er tickets zijn gekozen en de reisdata zijn geboekt, kan de reis beginnen. Naast het bijwonen van de voetbalwedstrijd, is er nog genoeg tijd om te genieten van Barcelona, een prachtige stad. Er kan genoten worden van het warme klimaat, de talloze terrassen en het heerlijke eten. Perfect om nog even na te kletsen over de voetbalwedstrijd, dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *