De leukste plekken in Nederland

Hoewel de zomervakantie pas net voorbij is, kijk ik alweer uit naar een volgende vakantie. Normaal gesproken ga ik altijd zo ver mogelijk, maar door de situatie waar we nu in zitten ben ik me gaan realiseren dat het dichterbij huis ook heel mooi kan zijn. Zo ben ik in augustus een paar weken naar Kroatië geweest, en dat heeft me positief verrast. Sindsdien ben ik me ook wat meer gaan verdiepen in leuke bestemmingen binnen Nederland. Ik wist helemaal niet dat we in ons eigen land zó veel verschillende natuurgebieden hadden. Er is ongelofelijk veel om te ontdekken. In dit blog vertel ik jullie over plekken in Nederland die ik zelf zou aanraden en waar ik nog benieuwd naar ben.
 

Scheveningen

Ik kende Scheveningen alleen van incidentele strand bezoekjes, maar een tijdje geleden ben ik erachter gekomen dat dit stadsdeel veel meer te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan SEA LIFE, waar je van alles kunt leren over de onderwaterwereld. Ik vond het heel bijzonder om door de onderwatertunnel te lopen. Ook kun je in Scheveningen erg lekker eten, vooral wanneer je een liefhebber van visgerechten bent. Kortom: er is genoeg te doen. Ik zou aanraden om er een paar dagen te verblijven. Dan kun je ook nog een dagje naar Den Haag! Ga dus snel op zoek naar een leuk hotel Scheveningen strand.
 

Valkenburg

Als er één Nederlandse provincie is die als het buitenland aanvoelt, is het wel Limburg. Zo ervaar ik het tenminste. De natuur is weids, er zijn grotten en ook zelfs bergachtige heuvels! Hoewel het blijkbaar een behoorlijk toeristische plaats is, had ik er zelf nog niet veel over gehoord. Ik was dan ook blij verrast toen ik er aankwam. Naast de mooie natuur is een ander voordeel dat de mensen in Valkenburg erg gastvrij en vriendelijk zijn. Dat zie je ook niet overal! Wanneer je besluit om dit stadje te bezoeken, vergeet dan niet om naar de middeleeuwse stadskern te gaan, dat vol staat met terrassen en winkels.
 

Vlieland

Ik heb nog steeds niet alle Waddeneilanden van Nederland bezocht. Een van de eilanden waar ik nog benieuwd naar ben, is Vlieland. Het schijnt daar heel rustgevend te zijn. Zo is het bijvoorbeeld op het hele eiland verboden voor motorvoertuigen, behalve voor bewoners. Bijzonder, toch? Het fijne aan de Waddeneilanden vind ik de vrijheid die je daar ervaart.

Heb jij afgelopen tijd nog leuke plaatsen ontdekt? Laat het me vooral weten!