De bezienswaardigheden in Krakau

Bezienswaardigheden Krakau

In Krakau kun je niet wachten om alle bezienswaardigheden te zien. Op elke straathoek is wel iets te zien of te beleven. Het stadscentrum van Krakau is een attractie op zich, met prachtige kerken, stadspaleizen, koopmanshuizen en andere rijkelijk versierde gebouwen. In de gezellige wijk Kazimierz bestaan er ​​kerken naast synagogen en interessante musea over etnologie en joodse geschiedenis. Aan de andere kant van de rivier vind je bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de oude Joodse wijk en het museum van de fabriek van Oscar Schindler. Net buiten de stad vind je de wereldberoemde bezienswaardigheden in Krakau zoals de enorme zoutmijn in Wieliczka en het indrukwekkende museum concentratiekamp Auschwitz Birkenau.

Krakau wordt ook wel Drakenstad genoemd. Deze oude Poolse koninklijke hoofdstad was in de Tweede Wereldoorlog bijna ongedeerd en liet een rijke architectuurgeschiedenis achter die het bewonderen waard is. Krakau overleefde, omdat Hitler dacht dat de stad de toekomstige oostelijke hoofdstad was. Toen zorgden de Russen die Krakau bevrijdden later voor de stad. Geniet van paleizen, kathedralen, buurten en pleinen.

Bezienswaardigheden Krakau

Krakau staat bekend als het “Florence van Polen” en de oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Grote Marktplein (Rynek Główny) is het belangrijkste plein in Krakau. Het plein is een van de grootste middeleeuwse pleinen ter wereld. In het midden van het plein is de stoffenhal-Sukiennice-waar je handwerk en souvenirs kunt kopen. Aan de ene kant van de lakenhal staat de 70 meter hoge Raadhuistoren. Aan de andere kant mag je de majestueuze gotische Mariakerk en twee ongelijke torens niet missen. Dit deel van het plein herbergt ook een standbeeld van de Poolse dichter Adam Mickiewicz en de 11e-eeuwse Sint-Adalbertkerk. Daarom is deze kerk ouder dan het plein waarop ze staat.

Krakau is een bruisende stad met prachtige gebouwen en veel jazzclubs. Krakau is een echte studentenstad. Krakau was ooit de hoofdstad van Polen en dat zie je terug in de oude stad. In het centrum van het oude centrum ligt Rynek: de prachtige grote markt van de stad. Vanaf hier loop je via de Koninklijke Route naar Kasteel Wawel. Het zuidelijke deel van Krakau is een voormalig Joods getto. In het getto vindt u de fabriek van Schindler, beroemd om de film “Schindler’s List”. Daarnaast kunt u vanuit Krakau het voormalige concentratiekamp Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka bezoeken. Krakau heeft veel stedentrips geschikt voor een paar dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *