De 5 mooiste fietsroutes in Europa

fietsen

Ga jij deze zomer ook voor een heerlijke fietsvakantie? Dat begrijpen wij heel goed! Heerlijk actief bezig zijn en genieten van de meest prachtige uitzichten en leuke verborgen plekjes. Of je nou in eigen land wil blijven of de grens wilt overgaan, er zijn tal van mooie fietsroutes om te volgen. Wij zetten er vast een aantal op een rij!

1. Alpe d’Huez, Frankrijk

Wanneer je gek bent op fietsen, moet deze hotspot zeker op jouw bucketlist staan! Deze route is een combinatie van lastige wegen met uitdagende klim sessies en eenvoudige stukken waar je een heerlijk glas wijn kunt drinken. Ook vind je tal van mooie plekjes waar je kunt neerstrijken om even bij te komen met bijvoorbeeld een lekkere picknick.

2. Stelviopas, Italië

De Stelviopas is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Hij behoort tot een van de zwaarste beklimmingen in Europa. De Stelviopas beklimmen als een beginnend fietser? Dat is alleen verstandig als je vergezeld wordt door een elektrische fiets. Een hele mooie route begint in het Zwitserse Santa Maria Val Müstair. De weg naar de top is 16,5 kilometer lang en je stijgt zo’n 1400 meter qua hoogte. Wanneer je van uitdaging houdt, moet je deze route zeker een keer gereden hebben!

3. Toscane

Groot fan van Italië? Dan is Toscane hoogstwaarschijnlijk de ideale plek voor jou. Dit is namelijk een van de meest prachtige streken in Italië om doorheen te fietsen. Middeleeuwse dorpjes en bekende steden worden afgewisseld met een landschap van wijngaarden en groene heuvels. Reis bijvoorbeeld van Pisa naar Florence en geniet naast het landschap ook iedere dag van het heerlijke Italiaanse eten.

4. Via Verde de la Sierra, Spanje

Deze prachtige tocht van 37 kilometer is misschien wel de beste fietsroute in Spanje. Deze route is namelijk ook zeer geschikt voor gezinnen. Je trapt door meer dan dertig tunnels, fietst over bruggen en rijdt langs diverse rivieren en velden. Ook pik je nog wat mee van een van de best beschermde natuurmonumenten van Andalusië. De meeste fietsers beginnen in het dorp Olvera en rijden naar Puerto Serrano.

5. Zuiderzeeroute

Blijf jij liever dicht bij huis en wil je een vakantie in eigen land? Kies dan voor de Zuiderzeeroute. Deze route is zo’n 400 kilometer lang en brengt je over dijken, natuurgebieden, oude plaatsjes en natuurlijk naar onze hoofdstad.