Wil je een cursus verkeersregelaar volgen?

Cursus verkeersregelaar

Je kan met veel plezier een cursus verkeersregelaar volgen. Wil je graag je beroep uitoefenen als verkeersregelaar? Het is dan nodig om eerst een cursus verkeersregelaar te volgen. Tijdens de cursus leer je alles over het verkeer en word je grondig voorbereid op het verkeersexamen wat landelijk plaatsvindt. Je leert alle vaardigheden die nodig zijn om het werk als verkeersregelaar goed uit te kunnen voeren waarbij veiligheid essentieel is. De cursus bestaat uit twee gedeelten, namelijk een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte.

De theorie en de praktijk bij de cursus verkeersregelaar

De theorie

Bij het theoriegedeelte van de cursus verkeersregelaar van Binck leer je welke verantwoordelijkheid je hebt als verkeersregelaar, leer je over de wettelijke status, de aanstelling, de wegenverkeerswet 1994, het reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, de regeling verkeersregelaars 2009, de verzekering en het theorie-examen.

De praktijk

Tijdens de praktijkcursus leer je de verkeersstromen in goede banen te leiden. Het begeleiden van het verkeer kan in het begin als een hele uitdaging aanvoelen maar door in verschillende stappen te leren, zul je merken dat je de kneepjes van het vak onder de knie zal krijgen. Tijdens de praktijkcursus leer je om een stopteken te geven, leer je de om-en om regeling, leer je het verkeer te regelen op een kleine kruising en op een grote kruising en doe je praktijkexamen. De lessen worden gegeven door ervaren docerende verkeersregelaars waardoor je optimaal bent voorbereid op de praktijk.

Cursus verkeersregelaar

Succesvolle afronding van de cursus

Na een succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat met een waarmerk van de Politie. Met dit certificaat kan je een aanstellingspas aanvragen. De cursus is te volgen in de verschillende steden, zodat je zelf een stad kunt kiezen. Je hoeft dus niet ver te reizen. Bij de kosten die je vooraf betaalt, zit veel inbegrepen. Zo heb je dus eenmalig kosten, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. Grijp dus je kans en schrijf je in als je een echte verkeersregelaar wilt worden. De inschrijving is open en op de website kun je meer informatie vinden over de inschrijving. Voor vragen over de cursus kun je eenvoudig bellen of een e-mail sturen. Je weet dan beter wat je te wachten staat en kunt je wellicht thuis al voor een gedeelte inlezen. Hoe dan ook is het leuk en leerzaam om de cursus te doen. In korte tijd leer je veel en leer je nieuwe mensen kennen met dezelfde passie.