Communicatie

Communicatie is al eeuwenlang een middel om gegevens en informatie met elkaar uit te wisselen. Of het nu een gesprek tussen 2 mensen is, een brief of een telefoongesprek, communicatie is en blijft belangrijk. In de loop der jaren zijn de middelen om te communiceren steeds moderner geworden. Maar communicatie was ook in de oudheid al mogelijk. Communicatie bestaat al eeuwenlang. Voordat de mensen konden schrijven beschilderden ze al de wanden van grotten, dat was voor hen een manier om met elkaar te kunnen communiceren. Ongeveer 5000 jaar voor Christus ontdekten mensen papyrus , dat gebruikte men om op te schrijven. Ook door middel van hiërogliefen en het spijkerschrift communiceerde men met elkaar. De komst van boeken en de uitvinding van de telefoon speelde ook een grote rol in de ontwikkeling van communicatie. Vooral de telefoon heeft de wereld van de communicatie flink veranderd.

Communicatie in onze tijd

De huidige communicatie is niet meer te vergelijken met communicatie in de beginjaren. Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon en bestaan er tientallen middelen om met elkaar in contact te komen. Met de komst van internet is de wereld van communicatie verder ontwikkeld.  Social media is er als communicatiemiddel bijgekomen. Door middel van Facebook, Twitter en Whatsapp zijn de manieren om te communiceren verder toegenomen. Zakelijk wordt er veel via telefoon en mail gecommuniceerd. Mailverkeer is makkelijk omdat het snel en duidelijk is. Verder is het altijd terug te vinden wat en wanneer je gemaild hebt. Veel bedrijven kiezen ervoor om belangrijke mails uit te printen en in ordners te bewaren als handig naslagwerk. Ook de printers zijn met hun tijd meegegaan en steeds moderner geworden. Om te kunnen printen wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van inktcartridges. De HP 301XL is daar een voorbeeld van.

Communiceren in de toekomst

Ook de komende jaren zal communicatie een belangrijke factor blijven. De ontwikkelingen zullen elkaar in snel tempo op blijven volgen. Drones zullen steeds meer ingezet gaan worden. De communicatie van mens tot mens en van mens tot computer zal verder worden uitgebreid. De computer tot computercommunicatie zal een steeds belangrijkere rol gaan vervullen. Met de huidige technieken wordt het steeds makkelijker om ook apparaten onderling met elkaar te laten communiceren. Hoe de toekomst van het communiceren er ook uit zal zien, een van de belangrijkste zaken zal altijd blijven. Communiceren betekent verbinding maken, met elkaar praten, en dat zal altijd de basis zijn van gegevensoverdracht.