3 tips voor geld besparen op je grootzakelijke energie

Wanneer je als ondernemer geld wilt besparen op je jaarlijkse kosten, kijk je al gauw naar je energierekening. Je kunt van je huurcontract of hypotheek immers vaak maar weinig afsnoepen. Bij een energierekening omtrent grootzakelijke energie zit dat net even anders. Wat veel ondernemers niet weten, is dat je met de juiste tips heel wat geld kunt besparen op je zakelijke energiecontract. Je moet alleen even goed weten waar je moet beginnen. In dit artikel hebben we enkele tips voor je verzameld waarmee je een goedkoper energiecontract voor je bedrijf kunt scoren. Hiermee kun je enkele tientjes tot honderd(en) euro’s op jaarbasis besparen.

Blijf nooit hangen bij een energiebedrijf

Veel ondernemers van grootzakelijke bedrijven blijven te lang hangen bij een energieleverancier. Dat betekent dat wanneer hun energiecontract met een duur van één of drie jaar allang afgelopen is, maar ze nog steeds gebruik maken van dat contract. In eerste instantie denk je misschien dat er niets aan de hand is, maar wist je dat je op die manier nooit de beste prijs voor grootzakelijke energie betaalt? Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere aanbieding te vinden. Dat zit namelijk zo: zakelijke energieleveranciers doen er alles aan om nieuwe klanten te scoren. Daarom bieden ze constant aantrekkelijke aanbiedingen en flinke kortingen aan. Zolang jij blijft hangen bij een energiebedrijf zul je nooit van dit soort kortingen en cadeaus profiteren. Daarom is het altijd aan te raden om de overstap te nemen – alleen op die manier betaal je gegarandeerd minder voor je grootzakelijke energiecontract.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je nooit eerder bent overgestapt. Misschien had je geen tijd, geen zin of dacht je al die tijd wel dat je goed zat. Of wellicht had je geen idee waar je een nieuw zakelijk energiecontract af moest sluiten. Om zoveel mogelijk geld te besparen op je grootzakelijke energie raden we je aan om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op energie-zakelijk.nl vind je bijvoorbeeld zo’n handige tool waarmee je direct kunt beginnen. Deze vergelijker gaat voor jou op zoek naar een aantal passende energiecontracten op basis van je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Misschien wil je wel een groen energiecontract of ben je benieuwd wat een energiecontract met een flexibel tarief voor jou kan betekenen. Dit soort wensen kun je invullen in zo’n vergelijker, maar hoeft niet. De cijfers van je jaarlijkse energieverbruik zijn wel nodig. Beschik je momenteel over een grootzakelijk energiecontract en ben je benieuwd hoeveel geld je ergens anders kwijt zou zijn? Doe dan zeker eens de check met zo’n vergelijker.

Controleer data en scoor goedkope energie

Tot slot is er nog een tip die je kunt toepassen om zo te profiteren van goedkopere grootzakelijke energie. Wist je bijvoorbeeld dat je nooit zomaar over moet stappen? Je hebt te maken met een opzegtermijn en een einddatum. Om niet te veel te betalen voor je zakelijke energie is het belangrijk om deze data in de gaten te houden voordat je gaat overstappen. Check bijvoorbeeld altijd wanneer je opzegtermijn ingaat, zodat je niet te vroeg bent met overstappen. Ben je dat wel dan ontvang je een opzegboete – een boete voor de energie die je had afgesproken af te nemen. De energieleverancier waarbij je een contract bent aangegaan, heeft op basis van die afspraak energie ingekocht en daar moet nog voor worden betaald. Logisch dus. Zorg er ook voor dat je niet te laat bent, want er zit ook een einddatum aan je energiecontract. Wanneer je pas na die einddatum overstapt, is de kans groot dat het energiebedrijf waarbij je zit je contract al stilzwijgend heeft verlengd. Helaas gebeurt dat nooit voor dezelfde aantrekkelijke prijzen en betaal je flink meer geld op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *